CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

STORY OF MY LIFE

EACH MANKIND HAS HIS OWN STORY..AND THIS IS MY STORY...THE TRUE STORY OF MY LIFE..MAY ALLAH BLESS ^-^

Thursday, July 12, 2012

the moment when we graduate from life~

Wuuuuu…tu dia tajuk… ye la skung ni kan sebuk sgt nk graduate cpat dri u kan..tnye je la mne2 mahasiswa/mahasiswi (fuhhh….terskema :D) pasl graduate….kompem dgn yakin dan pnoh convince nye la kan…deme akn ckp “x sabarnye laaaa” “jeles la tengok akk2 senior graduate” kan3333????mmng la sohih x pyh nk bersuluh agy bahawasanya graduate ni impian semue student u…kompen nk graduate ngn cemerlang kan…flying color gtewwwww…keh333…tpi kn bkn pasl graduate u yg ku nk tulis as part of the usahe nk sapu sume lalang2 n lumut yg hok tumbuh kat blog ak nii..ttbe trkeluar stu idea an…..selame ni tersekat xmo kuor idea ni…yela org tu bz wat akaun x kompem2 nye xkn imbang kan…huhuhu….dah…stat melalut da ….ok…jom kembali ke pangkal topic…ha!pasl graduate kan….graduate yg nk dibicarakan kt cni is graduate from bachelor of life with honor…wohhhh!!! Tu dia name…xpena kan jmpe kat mne2 u…tpi….kos ni la yg sume org amik…mmng compulsory xley nk lari la….ape yg kite alami skung nii…kite bernafas skung ni…kite buat skung ni…itulah nmenye kehidupan…..in my opinion…hidup ni mcm stu kos kat university di mane ad starting point and ending point….yela kalo mcm kat u..starting point nye waktu kite dftr kursus…ending dy kompem2 la graduate kan….same gak ngn hidup ni..starting point dye is bile mne kite dilahirkan….n ending point dy ialah waktu kite dimatikan….MAUT da pon ditetapkan….just terpulang kat kite cmne nk corakkn ia…maksodnye kat cni either kite nk ‘graduate’ dgn flying color or sebaliknye….flying color ni plak kalo kat u depends on CGPA rite??kalo dri segi kehidupan plak….saat kite graduate from life by in other word mati itu dengn care apa..based on apa yg kite buat selame tempoh pembelajaran kehidupan kite..btol x anologi ak ni??? Dan level graduate ni kalo ikot syllabus uni ade kelas pertame klas kedua sgale bagai tu kan..klas pertame is the best out of the best rite..??so, same goes when we graduate from our life…facing the death…kompem la kite nk akhiri hidup kite ngn result yg terbek…amaln yg terbek..bkalan yg terbek….sbb sume tu la yg menentukan journey kite selepas ni…O Allah…ampuni la kami jika kami lalai dlm urusan kami mengejar redha-Mu…kite kadang2 lalai…lupe tujuan kite dihidupkan di muka bumi ni…lupe ape yg patot n sebenar2 nye kite keja(ak pon same T-T) ….. lupe yg hidup kita ni ad pengakhirran nye…bile ingt balik sume ni rase mcm..”ape yg ak buat selame ni??” “nape la ak ni cpt lupe”…n lpas kite ingt tu…kadang2 lupe blik…manusia kan…xpena lpas dri lupe dan lalai…maka dengan ini, sentiaselah kite ingt…hidup ni bkn forever n ever….tpi ad ending point dye…n ape yg kite wat kat hidup ni…will decide what will happen to us in Afterlife journey…may Allah guide us to the right path..insyaAllah..

Pesanan wat dri sendiri yg sentiase sgt22222 lupe n leka n lalai…n tok sedare2 yg mmbace :DD
Wassalam~

p/s: sila abaikan typo yang ade..moga kefahaman anda tidak bercanggah dari ape yang diri ini ingin disampaikan akibat kehadiran typo tanpe jemputan itu..hihihi

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...