CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

STORY OF MY LIFE

EACH MANKIND HAS HIS OWN STORY..AND THIS IS MY STORY...THE TRUE STORY OF MY LIFE..MAY ALLAH BLESS ^-^

Thursday, November 17, 2011

Angle Beat

Angle beat??kejadah menda plak la yg ak tulis ni….huhuhu…angle beat ni nme tajok anime yg ak bru jek tengok..credit to Najihah Hamidi coz introduce anime ni kat akuuu….ak bkn nk trang pep on pasl anime ni..tpi juz nk share input yg ak dpt through anime nii….anime ni agak bertntangn ckit ngn islam..but..juz tengok nk amik pengajaran je laa..sbb anime ni seyes bnyak pengajaran pasl erti sebnr khidupn….meh..ak review ckit sbnyak psl anime ni..anime ni berkisar psl khidupan lpas mati…those yg x dpt fulfill kn keinginan ni mase idop akn dok kat stu tmpt ni …cm sekola tmpat tuu…tpi..kompem2 cter ni mrepek…tpi as yg ak kate td amik pengajaran dy jekkk…”there is no such fake memories in life” …ak suke quote nii..x ingt la plak mse episode bpe….quote ni Otonashi(watak utama) ckp kat sorang bdak ni yg x bole trima khidupan dye..btol la tu ape yg dy ckp...ape yg kite dpt tu yg terbaik buat kite….xpyh nk merungut ke ape ke..dlm konteks islam sndri ad mngatakan ape yg Allah da tetapkan tu la yg terbaik  buat kite..besides that citer ni ajo kite tok ad goal dlm idop..reflect kat dy punye main character, yuzuru otonashi….dy bknye bdak yg suke bljar,…dy bnyak kali ponteng sekola as dy x minat…dy juz focus kat keje smbilan yg dye buat tok support medical cost adik dye…dye ade sorang adik pompuan yg sakit pa ntah…terlntar kat hospital  2 taon….so…dy idop pons bb adik dye….tpi..x lme lpas tum se krismas adik dy pon mati..sjak tu dy mmng xda arah tuju idop smpai la satu hari mse dy tgah jaln2 dy ternmpk sorang bdak ni yg bru smbuh dri pnyakit dye..bdak tu ucap terima ksih kat doctor yg merawat dyeee….so…snce that day dy bertekad tok bljar n jady doctor….actually bnde yg dy nk dengr sbnrnye ucapan terima kasih drpd adik dyeee…mcm magic word la ucapan tu kat dy…at last..dy brjaye tok pgy periksa kemasukan university dlm bdang prubatan…tpi…x smpt dy pgy dy accident…bagi ak…ak respect giler ngn mamat nii…dye still bole bngkit lagy even da ilang segalanya…even dy mati pon dy smpt lagy isi borang derma organ as dy nk berjasa kat org even dy mati…alangkah bgosnye kalo ad org mcm dy..ak yakin ad..tpi x ramai…n bnyk lgy la pngajaran yg  kite bole dpt through citer ni…lawak pon lawak..mmng best!!try la tengok..tpi jgn prcaye plak..amik yg positif jek..^-^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...