CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

STORY OF MY LIFE

EACH MANKIND HAS HIS OWN STORY..AND THIS IS MY STORY...THE TRUE STORY OF MY LIFE..MAY ALLAH BLESS ^-^

Thursday, May 19, 2011

besday boy chuckle smile@luqman hakim...!!

whoaa..da besa upenye adik ak sorang ni....x sngke toi..ingt lgy ko jenis cengeng n isap jari mse kcik2 dlu...skung da beso giler..15 taon sudaaaa..ok la..hepi besday adik hero ak...pmr ko make sure ok..kalo x ko tau je la ap akak nk wat ekk...huhuhu..stop2 la memain..anda sdng mngkat dewasa..tmbh ilmu agama di dada...smoga dpelihare dri sbrang kmngkaran d hari dewasa..always pray da bez 4 ya...9A make sure kat tngan beb...orait~~~

Sunday, May 8, 2011

dedication 4 umi ku yg sgt ku cinta jiddan3333~

ehem...smalam hari ibu dan dsmbut dgm meriah d rumah nenekku....hahahaha..lwak btoi mkcik2 n pkcik2 ku...bdak tadika pon kalah ngn deme...meriah thap x ingat...kcian pndak..besela tu...org perantauan..hhuhu..ok la..alang2 mkcik2 n pkcik2 ak nk smbut tok nenek...so...ak pon x lpaskan la pluang tok smbut skali ngn umiku...alang2...kek da ade..so..ape agy..suap je la..hahahh...pape pon..smalm mmng sgt meriah...hari nenek n hari ibu...huhhuhuhu....

dedication 4 my beloved umi:

thanx for all your sacrifices towards kakak,nani,man,kechik and mai...seriously it cant be paid back..too many sacrifices you did...thanx 4 that...adehh..maleh nk speaking da..kang umi gak yg x phm...huhuhu...seriously..jasa umi yg umi wat kat kitorang mmng x ley dbayar balik...mmng x mmpu dbayo pon...so....hnye kejayaan kitorang la yg mmpu buat umi tersenyum...(umi yg kate gtu dlu..huhuhu)...and...nk mnx maap...yela...kakak ni mmng sgt sgt sgt nakal kecik2 dlu...keganasan melampau....bdak laki pon kalah...snce tdika agy da wat hal....nk wat pengakuan berani ni...mse tdika 6 taon kakak ad buli sorang bdak laki ni smpe nages bdak tu..huhuhu...umi x tau kot...x pe la da lme..hahaha....next...mse umi kjot nk g sekolah kcik2 dlu..slalu mngamuk x tntu psal..tendang itu ini..hahaha...lwak ar ble ingtkan blik..asl la ak sgt ganas...terlebey gene taiko agknye...huuhuhu...mnx maap ats sgale amukan amukan ketidak puasan hati mse kcik2 n dlu2 yg x brape nk boley ingt tyme tu umo bape..tpi mmng ade la...huhuhu....mnx maap jugak sbb lasak sgt smpai cedera sane sni...bnyk gak eksiden yg disengajakan..jtuh basikal la...jtuh tngge la...adehh...bahana berkwan ngn laki...skung pon still ad agy parut tu...sgt2 mnx maap ats sgale kemalsan nk wat keje umah...huhuhu.....mse taon 6 mmng dsr pemals x terperi dri ini..sbb tu la result upsr kantoi..huhu..x pe lesson 4 the next big exam..alhamdulillah..msok form2 ad ksedaran tok blajo...tpi..ksedaran tuk jdi proper tu x de smpi rini...ntah bile nk ad kesedaran pon x tau.......hakhakhak..tu je kot..da xde idea sbnornye nk tulis gapo ni..but..u r the best umi in the world..NO DOUBT...thx again...thx for being my umi and take good care of me smpe btol2 jdi org skung..dlu x mcm org..liar smacam..skung..alhamdulillah..jdi manusia gak..huhuhu..thnk u..luv you sooooooooooooooooooooo mucccccccccccchhhhhhhhhhhh!!!!muah!!!~~

Thursday, May 5, 2011

frenz 4 ever!!~

Having friends has no boundaries,
Not in age, color or countries.
Unlike love it is countless,
The more one has,
The less weight one carries.
Being friends is the greatest bond,
It forms the basis of love.
No two can truly love if they are not friends,
Or soon they would meet their end.
To me friends are like a gift,
One that I am grateful for till the end.
At times of despair, I’m there to depend,
At times of danger, I’m there to defend.
I’ll hold you ever so near,
For you are so dear.
When problems come our way,
Working together we will be ok.
Together we share a bond,
Better than love, this is far beyond.
It starts off as a spark of fire,
Growing ever large till it glows like sapphire.
If one is sad, the feeling is shared,
That’s how we know the other cared.
As days go by, and nights flow by,
We’ll be together, forever, not saying goodbye.
Without a friend like you ,
I would be lost,
No reason to get out of bed,
Just waiting to drop dead.
So let’s make a promise then and now,
That no matter what we won’t be down.
We’ll journey together forevermore.
Let’s sail off to the mysteries of life,
Out to the wonders and hardships.
Nothing but fun and laughter in our trip.
On our remarkable Friend-Ship.

thanx 4 da sweet bond....till meet ya again..insya-allah...may Allah bless 

Tuesday, May 3, 2011

nk abang~!!!

adehh...meroyan apenye tgah2 mlm ni hah..ntah...impian sjak kcik...teringinnye nk ad abang..gile x msok akal...ko da kuar dlu nk ad abg penye..tpi...seyes..rse nk abang tu mkin lme mkin kuat bile da besoni,..adehh..putus fius gamaknye ak nie...bahana study cm org x pena tgok bku(yeke???)...pernh mse ak f4 ak kate kt membe2 ak yg ak ad abang..perghh..siap kc nme tu..aimanuddin shah...aiseh...nme sape la ak rmbat ni...dgn bersungguhnye ak citer kat deme yg abg ak ni kat UK(my dream to study there)..study kat sne....yg pling x thn boley plak deme caye..mmng bersungguh btol ak citer smpei ley wat org caye....hahahaha....nseb la korang..dpt membe yg simpan impian pelik thap petale kelapan ni...hahaha...da msok u ni pon ak ley wat citer x msok akal tuu....hahhah...da gian sgt nk wat cmne...hmmm...umi..nk abng..knape ak rse nk abng??ntah...ble ak dngo mmber2 ak cte pasl abg diorang...rse cm ad protector..pnjge...x de la rse takot sgt nnty...haih..ummul..anda btol2 krtikal skung..xpela..redho je la status diri as ANAK SULUNG...huhuhu..mustahil tok ko ad abg...ko nk protector??ALLAH kan ad,...senantiase di sisi..x pe ye ummul(usaha mmujuk dri sndiri...)
p/s-festyme citer psal dri sndri..xpe la..skali staon..huhuhu

Monday, May 2, 2011

hidayah~

Hidayah Menjelma Tak Mengira Masa: 

Rashid melipat sejadah. Dia baru saja menunaikan solat Asar berimamkan bapa mertuanya, Haji Sarip.Sudah tiga hari dia bercuti di kampung. Esok dia harus memulakan tugas seperti biasa. Setelah 
bersalaman dengan ibu dan bapa mertua.Rashid dan isterinya, Zakiah meminta diri untuk pulang. 
Tidak lama kemudian, kereta Wira Aeroback yang dipandu oleh Rashid meluncur di jalan raya. Perjalanan dijadualkan akan mengambil masa lebih kurang empat jam. Rashid meluruk ke wajah Zakiah, isteri yang dikahwininya dua tahun yang lalu. Mungkin belum rezeki, mereka belum dikurniakan cahaya mata. Rahisd tidak memikirkan sangat soal zuriat kerana perkahinan mereka masih muda. Lagipun mereka berdua 
sama-sama bekerja. Cadangnya setelah ekonomi mereka kukuh sedikit, barulah merancang untuk menerima cahaya mata. 
Hampir sejam berlaLu, Rashid membelok memasuki lebuhraya. Bahang matahari sudah mengendur. Keremangan petang membuatkan cuaca lebih nyaman. Ketika mengerling ke wajah isterinya, Rashid tersenyum. Zakiah sudah terlena. Rashid menghidupkan radio. Mendengar lagu untuk mengatasi perasaan mengantuk. 
Ketika jam menunjukkan pukul 7:30 malam, Zakiah membuka mata. Dilirik wajah suaminya sepintas lalu. Sudah masuk waktu Mahgrib. Kalau tidak dingatkan,pasti suaminya tidak akan berhenti untuk menunaikan solat Mahgrib. 
"Dah Mahgrib, bang. Berhenti sekejap."Wajah Rashid kelihatan keruh.Membayangkan perasaan kurang senang mendengar permintaan isterinya. Zakiah sedia maklum. Suaminya bukan sembahyang sepanjang waktu. Hanya di depan kedua orang tuanya. Malahan di depan orang tuanya sendiri, Rashid tidak pernah sembahyang. Zakiah kesal dengan sikap suaminya, sudah puas dia memberikan nasihat tetapi langsung tidak mempan. 
Beberapa kilometer kemudian, Rashid membelok masuk ke tempat rehat. Zakiah kurang yakin suaminya akan turut sama menunaikan solat Mahgrib. Selalunya Rashid lebih rela menunggu di dalam kereta atau membasahkan tekak di medan selera. Tempat rehat kelihatan sesak 
dengan kenderaan. Rashid tidak menemui ruang untuk memarkir kereta. Dia menghentikan kereta, meminta Zakiah turun. 
"Abang tak turun sekali?" tanya Zakiah penuh harapan. 
"Kiah pergilah. abang tunggu kat sini. 
Tak ada parking," jawab Rashid mudah. 
Sepeninggalan Zakiah yang turun bersama beg berisi telekung, Rashid memejamkan mata. Tempat parking masih penuh. Dia 
terlelap seketika, terjaga semula sewaktu Zakiah membuka pintu kereta.Perjalanan diteruskan. 
"Abang tidur?" tegur Zakiah. 
"Ha. terlelap sekejap. Letih rasa badan 
ni." 
"Kalau abang letih, biar Kiah bawak." 
"Tak apa. kalau tak tahan sangat Kiah 
bawaklah nanti." 
Zakiah tidak membantah. Lagipun dia sendiri terasa penat. Hujan mulai turun membasahi jalan. Rashid memperlahankan kereta. Memandu dalam keadaan jalan licin mengundang risiko. Namun malang tidak berbau. Rashid sudah berhati-hati tetapi ada pemandu lain yang kurang memikirkan keselamatan diri dan orang lain. 
Secara tiba-tiba Rashid merasakan sesuatu merempuh bahagian belakang keretanya. Dentuman yang amat kuat kedengaran. Serentak dengan itu kereta yang dipandunya melambung sebelum menghempas jalan dengan bahagian atas ke bawah. Apabila sudah menyedari apa yang sebenarnya berlaku, Rashid berusaha keluar. Namun kakinya tersepit sedangkan Zakiah di sebelahnya tidak sedarkan diri. 
"Ya Allah. selamatkan kami." Bisiknya perlahan. 
Terasa mukanya basah, darah merah mengalir. Orang ramai datang membantu.Mengeluarkan Zakiah terlebih dulu.Kemudian giliran Rashid tetapi usaha mereka gagal kerana kaki Rashid tersepit. 
"Tersepit. tak boleh tarik." 
"Kena tunggu bantuan. Kita bawa dulu yang perempuan ke hospital." 
Rashid berdoa dan berdoa tanPa henti agar Allah S. W. T menyelamatkan Zakiah dan dirinya. 
"Bertahan, encik. Kami sudah memanggil bomba!" 
Anehnya Rashid tidak merasakan kesakitan yang sewajarnya. Boleh dikatakan kakinya tidak terasa dihimpit oleh sesuatu.Namun dia gagal untuk menggerakkannya. 
"Tolong saya, encik." pinta Rashid dengan nada sayu. 
"Mengucap. cik. berdoa kepada Allah. cik 
akan selamat." 
"Sabar encik. tak lama lagi pasukan penyelamat akan sampai." Kata-kata memberi semangat silih berganti menusuk telinganya.Dengan keremangan malam, Rashid melihat begitu ramai yang mahu membantu. Syukur.Pandangannya tertuMpu pada seorang lelaki yang memakai jubah serba putih. Berserban dan berjanggut lebat. Kelihatan mulutnya terkumat-kamit sambil tangannya memegang tasbih. 
"Ya Allah. selamatkanlah aku." 
Bunyi siren agak melegakan Rashid. Bantuan sudah tiba. Pasukan bomba dengan tangkas mengeluarkan alat kelengkapan untuk mebebaskan Rashid dari himpitan. Beberapa minit berlalu, kemudian suasana menjadi sunui apabila salah seorang anggota bomba bersuara. "Kakinya tak tersepit apa-apa. Pelik. kenapa tak boleh keluar?" 

Usaha untuk mengeluarkan Rashid terhenti. Semua yang ada di situ kebingungan. Mereka tidak mampu menarik Rashid keluar, sedangkan tidak ada apa-apa yang menghimpitnya. Rashid sendiri kebingungan. Bencana apa yang sedang menimpanya. 
"Ini bukan kerja manusia macam kita. kena panggil orang yang tahu." Rashid semakin gementar. Doanya tidak putus-putus. Ketika mulutnya terkumat-kamit berdoa, tiba-tiba dia merasakan seseorang berjongkok di 
sebelahnya. Rashid berpaling, agak tersentak melihat lelaki berjubah tadi 
berada di sebelahnya. 
"Tuan. tolong saya tuan." 
"Saya tak boleh menolong, Yang Berkuasa hanyalah Allah Taala." 
"Saya tak berhenti berdoa, tuan. Tolonglah saya, tuan." 
"Kamu berdoa kepada siapa?"Rashid terdiam. Aneh bunyi pertanyaan lelaki itu. Dalam keadaan cemas begitu, Rashid merasakan bukan tempatnya untuk bergurau. Apatah lagi lelaki itu kelihatan seperti orang alim. 
"Sudah tentulah pada Allah." 
"Tetapi Allah bukanlah Tuhan kamu!" 
Rashid tidak mampu hendak menggerakkan sebarang anggota. Kalau tidak, sudah pasti dia akan mengerjakan lelaki itu. Nampak saja alim, tetapi bercakap 
seperti orang yang tidak berilmu. 
"Bukankah selama ini kamu tak pernah menyembah Allah. Kamu hanya mendirikan sembahyang di depan mentua kamu. Sedangkan di belakang mereka, kamu tidak pernah ingat pada Allah. Tidakkah kamu malu meminta pertolongan dari Allah. Kenapa kamu tidak meminta pertolongan 
dari mentua kamu!" 
Tenggorok Rashid terasa amat kering. Dia ingin bersuara, memohon ampun atas kesilapannya selama ini, tetapi tidak ada suara yang keluar. Lelaki berjubah itu hanya tersenyum, kemudian bangun dan meninggalkan Rashid. 
Rashid berusaha untuk memanggil, ingin memaklumkan bahawa dia menyesal tetapi mulutnya tidak mampu lagi dibuka. Sedangkan kesakitan mula terasa. Sesuatu yang amat berat menghimpit sehingga dia tidak mampu bernafas. Rashid cuba meronta tetapi usahanya hanya sia-sia.Tidak lama kemudia dia tidak sedarkan diri. 

"Abang. bang! Abang!!" 
Perlahan Rashid membuka mata. Wajah isterinya memenuhi pandangan. Syukurlah isterinya selamat. Rashid memanjatkan kesyukuran di dalam hati. Akhirnya mereka mampu keluar dari bencana. 
"Sedapnya tidur. naik serak suara Kiah mengejutkan abang." 
Tidur? Rashid terpinga-pinga. Segera dia memandang sekeliling. Ya Allah! Dia masih berada di tempat rehat. 
"Kiah tunggu sekejap. abang nak solat Mahgrib!" kata Rashid sambil terkocoh-kocoh membuka pintu kereta. Zakiah tercengang, senyuman merekah di 
bibirnya. 
Anas menceritakan beliau mendengar.Rasulullah S. W. T bersabda :- 
"ALLAH S. W. T BERFIRMAN : AKU TANGGUHKAN MALAPETAKA YANG SEHARUSNYA DITIMPA KE ATAS SESUATU DAERAH APABILA AKU LIHAT DI SITU ADA ORANG YANG KERAP KE MASJID, KASIH ANTARA SATU SAMA LAIN DEMI KEPENTINGAN DAN BERSEDIA MEMOHON AMPUN PADA WAKTU TENGAH MALAM".

the 11th hour~

the man who decide to change on the 12th hour,
die on 11th~



ok..i got this tagline from a novel...kompem ar rmai yg tau an..so..rse cm nk kci opinion sndri ckit..kalo skali denga opkos interpret it as org yg x smpat nk brubah..the word change there....tpi...prubahan dri segi????sikap????income???self???...bnyk kan dye nye mksod..but try to see it dlm perspective islam...changes towards syariat....ubah sikap ikot law Allah yg Allah da tetapkan sjak azali agy...sjak mule2 lagy Dia ciptakan dunie ni...antare sedar atau tdak..jangke waktu hayat dan hidup kite kat dunie ni x de la lme mane....pjam celik pejam celik da beso pon kite...da bole jdik mak bapak org daa...itupon kalo la smpat....mau nye kontrak idop kite ni Allah tetapkan cpat trikh luputnye mcm mne??x ke haru gtu....mati katak....x smpat nk ubah pape (bg mereka yg speses ak dolu)..so..decide to change urself now....hidayah Allah tu boley dcari...mmng susah...bkn snang kot dpat...tpi..once da dpat..subhanallah....rse bahagie jek idop...try to search it,..kekuatan ntok brubah tu prlu...sbb..prubahan need 1001 pengorbanan...kekuatan itu prlu..tpi...kekuatan tu     perlu dcari bkn dtunggu...kalo nk tnggu..adehh..bpe taon la bru ko nk brubah~

TREND ZAMAN SEKARANG....

kalo kite tengok situasi kat luar...sume org..berkejar ke sana ke sini...life is full with competition....sume org xley lari....kne compete ntok dpt idop yg mewah...lebey bek tok mse depan...tpi....pe cer khidupan seleps mati tuu...trend zaman sekarang...material...material..material...hmba kpd material...brusahe sdaye upaye ke arah material...berkejar ke sana ke sini tok material....da trtukar plak objektif utama idop kat dnie ni...material sntiase....x pena pikir ke bnde tu bkn bole bwak mati pon...x denye nk tmbus ngn tnah skali ngn kite bile da smpai waktunya...bkn kate x boley bermewah...tpi...just nk ingtkan jgn terlalu khusyuk ke arah itu smpaikan bekalan tok khidupan lgy stu tu ntah ke mne...sedar tnggungjwab sndri sbg manusia...mungkin khalifah(layak ke kite) kat muke bumi Allah ni.....dunia is not ours...it is Allah's...dye ad hak tok trik bile2 mse jek tnpe ad pengumuman rsmi atau x rasmi...ingt x kalo mse kcik2 dlu...pe jek yg ustazah ajar mesti ikot....sbot jek psal neraka..sume takot....pantang something yg relate ngn syurge sume lumbe2 nk wat..yg relate ngn nerake...sume djaohkan...takkn nk kata mse tu naif lagy.....naif atau x naif tu citer no 10...skung...nk tnye..knape kite x mcm dolu ha....honest to self....rse mcm nk blik n dok kekal jek as BUDAK2....mmng naif...jujur..tpi..ape salahnye..as long as sedar mne brok n mne salh....kalo diikutkan..bdak kcik lagy pndai drpd dewasa...kids is better than adult..kalo diorang wat bsalah pon...at least diorang x tau...tpi bg yg dewasa yg serba tau halal haram...ntahla...dri ni pon 2 kali 5 jgak...ya Allah...mohon djaohkan dan dsedarkan....

adehhh...dah melarat2 ak tulis...out of topic la plak.....tpi..ntah..nape la tgn ni gatal nk tulis psal bnde ni....pape pon...ingtla...ajal tu bile2 boley jmpot....brubh la salgy boley brubah...tau kn prroverb bi psal last minute tu..at the eleventh hour..da nme pon last minute...opkos la equals tu lwat n lmbat kan...xkn nk tunggu da smpai pnghujung usia bru nk brubah kot..yez..mmng btol brubah itu pyah...x de nye yg mudah..bnyk yg kne dikorbanka..dri ini pon x 100% brubah...tpi sedang brusahe...kire agk better dari diri ini yg dhlu 3 taon lpas tuu...ya Allah..ku mohon agr dikuatkan dan dipermudahkan perjalanan hidupku...


then after that your hearts were hardened and become as stones or even worse in hardness. and indeed there are stones out of which rivers gush forth , and indeed, there are of them (stones) which split asunder so that water flows from them,and indeed , there are of them(stones) which fall down for fear of Allah.and Allah is not unaware of what you do~(al baqarah:74)


p/s...dtulis tok perinagatan dri sendri dan juge saudara2 ku yg len.....moga hidayah Allah smpai ke kite...ameen~






ceritera tamhidi~

huhuhu...alhamdulillah....berakhir udah sesi tamhidi kat USIM ni....sedey la plak...uhukuhukuhuk....nta dpt jmpe lgy x bdak2 akaun ni....hosemate2 ak yg majoriti akn ke pndan pas ni....n..bdak2 len yg ak tegor rambang cm org x btol ni...hahaha..surely will miss u all....x lupe plak kat sume2 lecturer....whuaaaaa...rndunya nk dok kat kelas yg sejuknya thap alaska tu!!!!! T-T.......sememangnya time tamhidi ni la create a lot of sweet moment and experience to build me......

HARI FIRST D USIM!!!


Ak dpt offer usim ni mse ak kat DQ..perghhh..as i expected...ak mmng dpt U ni and course yg ak btol2 nak....tpi...seyesly..mmng dilema gler time tuuu...dh le offer tu dtg mse hari last orientasi kat DQ..mmng da sayang giler kat DQ tu...tpi....bile offer tu dtg..ntah ..seem like something wrong..subuh selalu lwat...hfal2 x msok...mmng ketinggalan giler la kat kelas..ustaz pon tegor...aishh....hati da berkata "ni ke petunjuk Allah?"...pastu ak wat solat istikhoroh....mmng nages2 la....rmai gak akak2 senior ngn membe2 pujok tok jgn pegi..mcm2 diorang ckp...huhuhu...lgy la tacing ak...tpi....kita hnye merancang Allah yg mnntukan...da bnyk kali wat istikhoroh...akhirnya Allah kaci petunjuk through keberatan hati..hati ak berat kat  usim...so..dgn ini....pd 22/5/2010..ak blik semmtara tok dftar kat usim....wah...bsarnya....rmai giler org..ak sorang plak tu yg pkai jubah hitam..yg len pkai bju ungu as yg dsuruh..malu gak la..lpas dftar..ak blik ke DQ tok kmas2 brng...so...terlepas la dri orientasi...huhuhu....23/5/2010...hari prtama jejakkn kaki kat bumi usim ni...seyes ak x de kwan kcuali mmbe sekolh ak..ak x knal lngsung sapa yg same course ngn ak..nk nages pon ad..huuhuhu...HANIS SHAFIQAH...org first yg ak kwan...dye tego ak mse hbis sesi prjumpaan ngn ustaz ridhwan....ok...agk kekok ak....da le typical yg peramah..huhuhu...suke3..pastu ak knl ngn SAMIHAH plak...n...smpei la ak knal ngn sume org...ku sngke AIN DUL and HOK sombong...rupenye agk permah orgnye..first2 je kot....huhuhu....ak dcampakkn kat group satu....mse first2 jmpe ngn ahli group...mmng ak x peramah..agk diam la....rmai giler ak x knal..takot pon ade...the most important part dlm hari first tmhidi ni..ak dlantik jd penolong??!!!ni sume AISYAH KAMILAH nye psal le ni....tyme tu ustaz  rdhwan nye kelas...aiseh...mnggeletar satu bdn....mak aiii.....giler toi!!!

HARI FIRST DI KULIAH


sesi pengenalan ngn sume lecturer..hahaah....bnyk nye rule2 mse kat kelas..fuhh..mcm kat sekolah pon ade de...ak dcmpakkn ke kuliah A...hahahaah.....mmng x knal ngn sume org.....x berani nk wat bising,....x pe la..jdi skema ckit first2 tu.....huhuhu...sbnornye..ak x bape  nk ingt sgt pristiwa2 ni..ha...yg pling ak ingt mse ASHRAF AZIZI  dilantik jdi ketue..hikhikhik..ntah cmne plak ak bileh ingt AFIQ tu ceragh...soriii ceragh oii..ak ad msalah nk identify org...hahahaah......nk dkt 2 weeks bru ak tau yg mne stu ASHRAF AZIZI , yg mne stu AFIQ... hahahaa..tu pon bile pn lakirina tegor afiq tu...sowi333....sasarn utame ak kat kuliah tu ialah cri sapa HAFIZUDDIN...sbb membe ak si NASIHAH tu sowh crik..haishh..mmng xdak kijo ak...lgy2 bile ak tau yg dye bdok sis...adehhh...ak tau yg dye grup 2 bile ak tengok list name kat bilek ustaz wan...ok..tugas ak da selesai sbg pencari org....time kat bilek ustaz wan tok amik bku tu....KUYA plak tego ak...terkejot gak...sapo pulok le bdok ni...upe2 nye membe kpd membe ak kat DQ...ok...dye antre org first yg tnye ak dok mne...huahaha...lgy..pe ekk...ntah..da x ingt..pas lme2 kat cni..bru le ak knal ngn sume org....tpi..just knal je la..x de la rapat pon...eemm.....lgy stu..mse first ni la...ak boley anti ngn sorang bdok grup 3 ni.....sowi la IZZAT...ak x tau nape ley anti ngn ko...huhuhuhu..sowi ekk....fuhh..pe agy ekkk....hmm..tu je kot..stlah lme2 kat cni..ak rse seonok giler dok kat kuliah A..walopon agk skit jiwa sbb diam sgt..tpi..tu la kelebihn kuliah A..!!!rndu korang!!mse first sem ni la...ak knal rmai ngn bdok2 tmhidi len....suke3333

DI C4-3-2..!!!!!
memandngkan ak msok lwat..agk kekok bile dok kat cni..walopon umah cndiri....org first yg ak bermesra2 x len dan x bkn..NAJIHAH HAMIDI le ..merangkap roomate ak..ok...agk bnyak persamman ak ngn dye..ok la tu...ak suke..pastu KAK BI...dye dtg bilek kitorang...mmng peramah...n diikuti ngn PA'A...fuhh..bilek sblah ak ni mmng peramah2 kot..tpi...bilek dpan ak...ntahle..mule2 ak ingt diorang sombong..tpi..x pon..hahaha...tu pon amik mse 3 mnggu gak tok ak bermesra2..AIN tego ak tyme ak ngh dok lyan perasan kat ruang tamu...ak ingt agy yg time tu dye ngah iron....HUDA,TEMA,HASANAH plak ak agk bermesra ckit tyme kome wat report biology kat depan tu...hahahaha...lwak gak bile pkir blik..asl la mulit ak brat sgt nk tego korang..bkn mkn org pon..hhuhuhu..tpi..its still a sweet moment dok kat umah ni..walopon agk sakit jiwa gak la sbb korang jenis yg study ak plak pemalas ckit...tpi..ok je...bising sgt cm kat umah len pon ssah gak..at least environment tu kasi ak semangt nk study..tenkiu33!!!luv all of ya!!

DI MAJMUATIL UULAA!!!
first2 mmng kekok giler..hampeh..sume pon ak x knal..kcuali HANIS.....yela..dye yg tego ak memule..ak kwan ngn dye je la...mkin haru..bile ustaz rdhwan lantik ak as penolong..aiseh..kne kerjasme ngn ZAID plak...cm x mesra alam jek ak ngok..adehh..nytemare2....xpe2..at least create stu experince yg agk mntap gak laa....huhuhu..at least ak ley bermesra2 ngn lecturer2....ingt lgy mse klas mss. afzan.,.sume muke2 cuak tkot ngn miss..hahahaah....ingt lgy psal hari2 first kelas b.i mss tu..yg kite kne wat interview antre ngn bdok2 kelas..ak dpt ngn AIN DUL..hahaha...suke tengok HANIS and IDHAM...hekhekhekh.....ASMAA' plak cuak ngn ZAID...mcm2 la kome ....ak pon sme gak.....first tyme kot kne dende berdiri ats krusi tyme x de sape yg sdi volunteer nk wat speaking...hahaha...seyes ak rndu sume tuu...

sem stu ni x bnyk sgt yg berlaku...ak pon x mesra alam ngn sume...orait..lets move to sem 2!!!


MOMENTO SEM 2!!!!!!!!!!!!!!!!
Giler arh..ak ase sem 2 la yg gile paling dan sgt tinggalkan bnyk sweet moment kat ak n ak ase sume org mesty rse bnde yg same gak an...sem 2 la ak bnyk knal ngn sume org...terlebey dos keaktifan diri...dan bnyak join program2 tamhidi...perghh..seyes mmng x ley lupe...sem ni gak la bnyak konflik dalamn dri...adehhh...pling x suke...forget about it...pe ek yg ak suke kat sem2 ni???hmmm....

lawatan de melaka!!!hahahaha!~
adeh...seyes bez lawatan ni...mmng la dekat tpi..ntha le...rse cm x pena pgi pon ad...last pegi melaka mse form 1...hakhakhak...ok..mmng patot pon dri ini jakun giler x reti dok diam kat ctu....lawa la melaka...dlu ak pgi cm bndr lme old town nye style..haprak gile klasik....mcm tercmpk kat zaman moyang ak jek,...tpi skung..fuiyooo..bndr teknology ijau beb... bnyk gile bnde baru....huhuhu...kat cni..kitorang pegi fruit farm..da nmenye ldng buah..mmng la bnyk buah..pokok herba..n...monyet...AWANG!!!!hahahaha.....best gak kat cni...jmpe mcm2....agk tmbh knwledge gak arh..nnty kalo mak mentua tnye ni pokok pe..x de la arh terpinga wat malu dri jek..hakhakhak....




kat cni gak g hpa.....mmng da lme ak mngidam nk pi cni...bes giler...hub halal..dengo ceramah psal venture hpa ni n mcm2 la..


pastu g bndr hilir plak....kat cni la ak mcm terpinga hmpir sesat ntah ke mne..mmng seyes len la...dlu kosong jek tmpat ni..dataran mmnjang..skung..perghh..da maju...da mcm genting plak ak ngok...tpi genting lgy hbat agy...huhuhu....kitorang kat cni menginap kat kompleks falak al-khawarizmi...da nmene falak mstila blai cerap bntng..tpi..x de la tngok bntang....tengok bulan dri jaoh jek...kat cni kitorang wat cramah motivasi ckit..best gak tdo cni...xdela setaraf hotel lima bntang..tpi boley la..mkanan pon two thumbs up..AIN DUL,KUYA..pndai kome crik tmpat hahahaha...




esoknye..berangkat la ke kilang dodol....ok..kini bru ku tau cmne nk wat dodol ...huhuhuhu ..and next the final destination sblom pegi tnggalkan bumi melaka..x len dan x bkn zoo melaka la...huhuhu...x brubh dan nseb bek x sesat walau jln sorang2...pastu da stu jamm  kat cni..brangkat pulang sudaa kami sume..sgt bez..thx to all ajk 4 ur commitment...



open day usim!!!
ok..usim pon nk pomot dri gak..so...dbuatnyela open day...ak..tnpe rsmi terlntik jdi ajk game tok tamhidi..tercmpk kat bdak2 law yg wat snake and ladder...ala..dadu ular pon....bkn tu jek..ngn x rsmi skali lgy ak wat keje amal+mnyibuk kat gerai mdame linda...huhu..hri jummat mmng wajar pon ak mnyibuk..xde org tolong mdm..so..ak tolong la...MUAZ..ANEP...thx sbb tolong sekaki walopon last minute..IZZAT..bodek ustaz naser jek ek kijo ko....huhuhu..open day ni 3 hari..smpe hri ahd...ak still lgy ngn tugas ak..urusetie game..n terlbey dos kerajinan pi tolong madame skali..mmng ptah segale tulang yg ade...FATAHI...sonok tugas ngn ang..game kite sebelah2 jek an..huhuhu....yg len yg tolong madame..seyes lwak gile ar ngn tugas ngn korang..HADI...ok..thx 2 da gelaran bru yg ko bg..hahhaha.....KUYA...AIN DUL..YANA..DAYAH..SHIRO...AMMAR..NAQIB...n yg pling madame suke..OTHMAN!!!hahahaha...kome mmng terbek..laku kot madame nye jualan...mmng penat tpi...what a nice experience..surely will miss it...

end the day~


entrepreneur prog. tamhidi accountancy and muamalat usim....


yess...finally..end of the day ats segale perah otak ngn business plan yg sokmo silap....patah kaki survey hrge yg x prnh2 nk murah....than ngntuk ngn sgale meeting yg x pena nk kciankan kat kitorang ni...adehhh...xpe..susah2 dlu...well..hello my grup mmbe...AMIN...MEAH..FARHANA AND HANIS...korang mmng top 5 and the bez bg komitmen...mule2 dlu mmng bnyk konflik..huhuhu...mmng tipula kalo kate satu grup yg bekerjasama tu x de konflik..mesty ad punye la..coz..kite x ley nk puas hatikan sume pihak..btol x...well...MAXEVO SDN.BHD...going well along the prog..hari first mmng agk susah...sakit gak la tekak jerit crik customer..huhuhu..walo x seberape..tpi boley la ekkk...hari second mmng mntop giler...xckop tgn kite...rojak laris beb..alhamdulillah.ok..error in business...jgn ketepikn produk smpingn ....huhuhu...koktel...whipped cream dadih...puding koktel...orange juice....n rojak...hbis jgak..mmng le kene merantau nk hbiskan sume bnde ni...orait..experience is not just fix at one place....kpd gerai len...mmng mntop gak jualan korang..gerai NAQIB terutame skali....grai pling untong kot..hahaha...thniah2!!!mmng riuh giler tyme tuu...bising thap x ingat la...meriah3333!!!!!!ingt lgy percikn 'bnge api' dri gerai OTHMAN and ASHRAF..huhuhu...pmbukaan prog!!hahahahaa....mmng sedey la bile prog tu hbis.....sayu giler bile tengok deme berkemas..feel like to have it once more...huhuhu...well..alhamdulillah..hasil kutipan net profit is RM75 n bpe sen ntah...boley la..tpi..mmng lari jaoh gile than what we expected...

end of the day~







jamuan terakhir tac 1 and tmhidi akaun!!!T-T
whuaaaa...seyes sedey.....da nme pon trakhir..opkos la sedey...huhuhu...wat hri sbtu tok grup satu..kitorang wat bbq....mknan smpingn bihun n koktel...ehem..jgn men2..sume home made ek...hahahaa...mmng pnat le msak....hbis umah kosong tu dkerjakan...ting tong ting tong bnyiknye...hahahaha....kalah org nk wat knduri....xpe...pengalamn...mmng berasap stu nilam...sori ekk yg len..amik bau je la....hhahaha..mmng bsing tyme tuuu...mmng setaraf kndri kawen...dgn aymnye terlebey pnggang..opss..lupe plak...yg dtg tyme tu juz lecturer yg bujang jek..miss safiah..miss afzan..n ustaz naser...haklhakhak...wow!!ustaz dkelililgi bnge2..huhuhuhu...mmng meriah....kcian ustz naser bnyk kne kaco....sabo naaa.....hahahaha..kpd pnghuni nilam yg agk tergnggu ngn kbisingn kitorang..mnx mapp naa....x sengaje..huhuu.....i will miss this moment..mmng sweet giler...miss2 sekalian berbahse ibunda tyme tuu..comell gilleeerrr...!!walopon agk jnggal..tpi ttap suke,...huhuhu..thx miss n ustaz 4 spend urtime wth us....huhuhuu....mmng knyang gilerr..muke pon da mcm mat kelabu asap.....asyk bako jek..adehh....mmng hari mnmbh berat.....end of the day~




ahad tibe!!jamuan last TAC...bbq lagy..adeii..mmng 2 hari lpas ni ak xkn mkn aym lgy daa...muak!....nseb bek aktiviti ritu not just mkn jek...ad gak le mainan2..tpi seyes ak x de mood..ntah le...tpi still lgy seronok...im happy for them..mcm2 deme wat...chicken dnce la...pe la...mmng x than toi ak..hhahahah...mmng seronok giler...surely will miss it!!!
~end of the day~

orait..tu je la ceritera di tamhidi...bnyk g sbnornye..tpi..mampuih le kalo tulis sume hohoho.....akaun nya tmhidi...rndu kome!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...